Presentpåse, presentinslagning

Viktoria I . 2014-05-23 17:39:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Jag har alltid tyckt att det har varit roligt med fin presentinslagning. Det känns så spännande och festligt med inslagna gåvor. Dock har jag nu som nämnt tidigare blivit  inspirerad av Bag-alls grundare Jennifer Jansch, vars mål är att minska sopberget från presentpapper. Istället finns det dessa söta påsar, som du kan köpa/sy själv. Då jag älskar recycling och pyssel, så tycker jag att det är helt fantastiskt! Mottagaren får då en vacker återanvändningsbar påse, som hen själv kan ge bort presenter i, eller använda till snygg förvaring, det kan man ju aldrig få för mycket av. Extra miljövänligt blir det om du försöker återanvända tyg, själv syr jag mina påsar av gamla dukar och gardiner (påsen nedan är en gammal duk).  Här finner du en guide för hur du syr dina egna presentpåsar. Ikväll ska jag till en kollega, som ni vet tycker jag att det är trevligt att ge bort en liten present, när man är bortbjuden. Kvällens present är inslagen i en hemmasydd påse, se mer nedan.
 
 
 
Inuti presentpåsen fanns detta lilla kakfat.  Det är så enkelt att göra egna kakfat, de är perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och har många användningsområden. Dessutom som ni vet tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Nedan följer instruktioner för hur du kan göra ditt egna kakfat.
 
 
DIY Kakfat
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
1 figur, exempelvis en liten fågel
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik (loppisfynd) och en vacker ljusstake (loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka. Blanda en ny omgång lim och fäst fågeln ovanpå kakfatet. Diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
Postat av: Veronica

Så fint och fiffigt :)

Svar: Tack snälla, och tack för besöket = )!
Viktoria Ingvarsson

2014-05-24 @ 12:24:42
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: