Steg för steg guide vik ett servetthjärta, servettbrytning till bröllop

Viktoria I . 2015-02-02 17:50:00 . Allmänt

 
Servettbrytning tycker jag är fantastiskt roligt. Det är ett enkelt,  kreativt skapande som går att variera i oändlighet. Jag tycker att det tillför så mycket. Det får festligheten att se mycket mer festlig ut, genomtänkt och planerad. Jag tycker att det visar gästen att man har gjort det där lilla "extra". Dessutom är det en sån där utmärkt sak som går att förbereda långt innan gästerna kommer. Beroende på vilken servettbrytning är det olika om pappersservetter eller tyg är lämpligast. Själv föredrar jag tyg. Men till servettbrytningen nedan lämpar sig pappersservetter bäst. Nedan följer en steg för steg guide för hur du viker ett servetthjärta/en servett i form av ett hjärta. Denna servettbrytning passar till de flesta tillfällen. Extra bra till de kärleksfulla tillexempel bröllop, förlovning, alla hjärtans dag och dop. Personligen tycker jag att den även funkar fint till julen. För att vika servetthjärtan behöver du följande: Pappersservetter, gärna enfärgade i rosa eller rött. Gör så här... 
 
 
 
1. Vik ut servetten till hälften.
 
 
2. Vik servetten tvärs över på längden.
 
 
3. Vik servetten på mitten.
 
 
4. Vik ner båda sidorna.
 
 
5. Vänd servetten på andra hållet och vik ner kanterna, se bilden ovan.
 
 
6. Vänd servetten, tada klart en servett i form av ett hjärta.
 
 
 
Tips! Detta servetthjärta gör sig mycket bra att lägga på varje tallrik, som ni ser ovan. Det är även lika vackert att stapla bredvid en buffé eller liknande. All servettbrytning håller bättre och det blir finare vikning om du tar hjälp av ett styrkjärn. Att du efter varje veck (som tillexempel ovan) stryker lite med ett hett strykjärn utan ånga. Det går även alldeles utmärkt att stryka pappersservetter.
 
Fler tips inför Alla hjärtans dag finner ni under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: