Alla Hjärtans Girlang, Hjärtgirlang

Viktoria I . 2015-01-30 06:16:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Vimplar och girlanger har varit mycket trendiga under senare år. Vilket jag förstår då de verkligen ger känslan av fest och oftast går att pyssla ihop snabbt och enkelt själv. Nedan vill jag tipsa om en Hjärtgirlang, eller en girlang av hjärtan, som går mycket snabbt och enkelt att pyssla ihop. Hjärtgirlangen är fin att hänga, eller som på bilden nedan lägga som en bordsdekoration. Tips! Denna skulle även vara mycket fin att dekorera med på tillexempel ett bröllop eller en förlovningsfest. Jag brukar pyssla ihop en till alla hjärtans dag och ha liggande på köksbordet. Vi brukar även pyssla ihop några i skolan, så det är ett pyssel som lämpar sig väl för de små. Instruktioner för finner du nedan.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström, för Magazinet.
 
Alla Hjärtans Girlang
 
Färgat papper (helst rosa eller rött)
Häftapparat
Sax
Penna
Linjal
 
Gör så här
 
Lägg pappret på bredden och klipp remsor som är 2 cm breda. Vik remsorna på mitten. I andra änden häftar du ihop remsändorna, så remsan får formen av ett hjärta. Upprepa tills du har önskat antal hjärtan. Nu häftar du ihop alla dina hjärtan så de bildar en girlang. Du lägger de, i rad, så botten av hjärtat häftas ihop med det andra hjärtats topp.
 
Tips! Denna skulle även passa utmärkt till ett bröllop.
 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

För mer pyssel till alla hjärtans dag kolla under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.

 
 

1 kommentarer

DIY Kort till Alla Hjärtans Dag

Viktoria I . 2015-01-27 08:55:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Alla hjärtans dag ses av många som ett kommersiellt jippo.  Jag hör inte till den skaran. Jag älskar alla tillfällen då vi får fira lite och extra fint är väl ett sådant som alla hjärtans dag då det är ett ypperligt tillfälle att få uppvakta dem du älskar och visa din uppskattning. Bästa sättet att visa någon uppskattning tycker jag är att göra något själv, dessutom blir det en fin motvikt till all köphets. Nedan tipsar jag om ett mycket enkelt Alla Hjärtans Dag kort att göra själv. Skicka till någon du tycker om, detta är ett mycket enkelt sätt att visa någon lite extra uppskattning. Det är ju så roligt att få post i brevlådan istället för endast email, sms och liknande, instruktioner följer nedan.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström, för Magazinet.
 
Alla Hjärtans Kort
 
Färgat papper (helst rött eller rosa)
1 hjärtformad godis med papper runt
Lim
Penna
 
Gör så här
 
Vik pappret på mitten. På framsidan av pappret, i mitten limmar du fast godishjärtat. Framför godiset skriver du I, och efter you eller U. Skriv en hälsning inuti kortet.

 

Tips! Hittar du inget godishjärta med papper runt, tillverka eget av cellofan, som jag har gjort på bilden. Klipp ut en lagom stor fyrkant, vik runt hjärtat och limma fast kanterna. Detta kort skulle även passa utmärkt som en bröllopsinbjudan eller gratulationskort till bröllop, tillexempel Viktoria godishjärta William.

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

För mer pyssel och tips inför alla hjärtans dag kolla under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 
 
 

2 kommentarer

Julshopping i New York

Viktoria I . 2015-01-23 11:37:00 . JUL

 
Som ni vet så älskar jag julen. I födelsedagspresent av maken fick jag en Julshoppingresa till New York. En dröm som gick i uppfyllelse, jag har alltid drömt om att få uppleva julen i New York. Det var precis lika magiskt som jag hade föreställt mig! Så nedan följer en Julguide till New York och bilder från vår resa. För guider kring boende, mat och shopping, se tidigare guider här och här.
 
 
 
Som alltid hade jag världens bästa resesällskap, min fantastiska make, i sommar är det 7 årsedan vi gifte oss i denna magiska stad.
 

Vi började resan med en fantastisk middag på Balthazar, 80 spring Street New York, så gott och underbar atomsfär, ännu bättre i julskrud.
 
 
Julshoppingen började vi på Union Square Holiday Market. Den bästa marknaden vi har varit på! Så mycket fint och olika saker, inte samma i varje marknadsstånd. Mysigt och mycket inspirerande att gå runt och titta. Där fanns dessutom en hel del gott att äta om sötsuget slår på.
 

Därefter begav vi oss till Macys...
 
 
Upp till våning 9, som var tillägnad granpynt. Det var helt fantastiskt att bara gå runt och titta, massor av inspiration. Jag köpte även med mig flera godbitar hem till våran julgran, som jag ser fram emot att hänga upp nästa jul. Bland annat en fantastisk påfågel.
 

Sedan svängde vi höger mot 5th avenue, vilket är ett måste för att insupa jul atmosfär i New York...
 
 
Första stoppet var Lord & Taylor 424 5th avenue och deras fantastiska julskyltning, vilket ni ser ett urval ovan.
 

Sedan gick vi till Bryant Park, där det fanns vacker gran, julmarknad och skridskorink. Jag älskar att de i USA pyntar sina utegranar med mer än bara ljusslingor. När vi bodde i radhus pyntade jag utegranen med endast julkulor, snyggt, elsparande och lite snällare mot miljön.
 

Vi fortsatte in på bibloteket, vilket är vackert året om och har en mycket bra souvenir shop, där lärare dessutom alltid får 10% rabatt.
 
 
Nästa stopp var Saks Fifth Avenue 611 5th avenue, med deras fantastiska skyltfönster med temat klassiska sagor, som tillexempel snövit.
 

Vilket var lika vackert inuti som utanpå, taket var prytt av detta fantastiska vinterlandskap.
 

Frälsningsarmen spred julstämning över staden, dock inte som Phoebe i vänner, utan de tokdansade till mycket hög julmusik.
 

Vi fikade ofta för att fylla på med energi. Vi gick mycket då det är det bästa sättet att uppleva staden i allt julglitter. Starbucks är en favorit, jag älskar deras Black and White cookies. Nu älskade jag även deras jullatte Caramel Brulée Latte, mums!
 
 
Sen var det äntligen dags för granen vid Rockefeller Center. Svårt att föreställa sig hur stor den är i verkligenheten, helt fantastisk!
 

Sen svängde vi vänster efter Rockefeller Center mot Radio City Music Hall, där fanns mycket vackert julpynt att titta på. Jag älskar sådana här nötknäckare, de känns så juliga. Jag köpte även med mig några hem som jag ser fram emot att hänga i granen nästa jul.
 

Sen svängde vi höger igen och fortsatte upp längs 5th ave vilket var magiskt vackert, om jag är tvungen att välja en favorit får det bli Tiffanys.
 

Ännu ett fikastopp på Magnolias Bakery, fantastiskt vackra små julcupcakes. På Magnolia är favoriten fortfarande Red Velvet Cupcakes.
 

Därefter svängde vi mot höger mot Barneys 660 Madison Avenune. Vilka hade helt fantastiska rörliga installationer av metall i deras skyltfönster, ugglan ovan rörde sig och var helt galet detaljrik! Vi stod en lång stund och förundrades över detta fantastiska arbete.  
 

Vi fortsatte mot Bloomingdales 1000 3rd ave New York och spanade in deras Nyårsinspirerade skyltfönster där "the ball dropped".
 

Sen rekommenderar jag även en promenad kring bostadskvarteren tillexempel Upper east side och Greenwich village för att supa in massor av fantastisk juldekorations inspiration, julkransar, paketsnören och massor av vackert skapande av granris.
 
En dröm som gick i uppfyllelse, en helt magisk resa och en helt fantastisk start på jullovet, vi kom hem lagom två dagar innan julafton, så vi även kunde njuta av en klassisk svensk jul hemma med nära och kära. Det var allt av New York för denna gången, xoxo.
 
För att se fler av mina semesterbilder och reseguider (bl.a. Kap verde), kolla under kategorin resor, vilken ni finner här.  
 
 
 
 

0 kommentarer