Julshopping i New York

Viktoria I . 2015-01-23 11:37:00 . JUL

 
Som ni vet så älskar jag julen. I födelsedagspresent av maken fick jag en Julshoppingresa till New York. En dröm som gick i uppfyllelse, jag har alltid drömt om att få uppleva julen i New York. Det var precis lika magiskt som jag hade föreställt mig! Så nedan följer en Julguide till New York och bilder från vår resa. För guider kring boende, mat och shopping, se tidigare guider här och här.
 
 
 
Som alltid hade jag världens bästa resesällskap, min fantastiska make, i sommar är det 7 årsedan vi gifte oss i denna magiska stad.
 

Vi började resan med en fantastisk middag på Balthazar, 80 spring Street New York, så gott och underbar atomsfär, ännu bättre i julskrud.
 
 
Julshoppingen började vi på Union Square Holiday Market. Den bästa marknaden vi har varit på! Så mycket fint och olika saker, inte samma i varje marknadsstånd. Mysigt och mycket inspirerande att gå runt och titta. Där fanns dessutom en hel del gott att äta om sötsuget slår på.
 

Därefter begav vi oss till Macys...
 
 
Upp till våning 9, som var tillägnad granpynt. Det var helt fantastiskt att bara gå runt och titta, massor av inspiration. Jag köpte även med mig flera godbitar hem till våran julgran, som jag ser fram emot att hänga upp nästa jul. Bland annat en fantastisk påfågel.
 

Sedan svängde vi höger mot 5th avenue, vilket är ett måste för att insupa jul atmosfär i New York...
 
 
Första stoppet var Lord & Taylor 424 5th avenue och deras fantastiska julskyltning, vilket ni ser ett urval ovan.
 

Sedan gick vi till Bryant Park, där det fanns vacker gran, julmarknad och skridskorink. Jag älskar att de i USA pyntar sina utegranar med mer än bara ljusslingor. När vi bodde i radhus pyntade jag utegranen med endast julkulor, snyggt, elsparande och lite snällare mot miljön.
 

Vi fortsatte in på bibloteket, vilket är vackert året om och har en mycket bra souvenir shop, där lärare dessutom alltid får 10% rabatt.
 
 
Nästa stopp var Saks Fifth Avenue 611 5th avenue, med deras fantastiska skyltfönster med temat klassiska sagor, som tillexempel snövit.
 

Vilket var lika vackert inuti som utanpå, taket var prytt av detta fantastiska vinterlandskap.
 

Frälsningsarmen spred julstämning över staden, dock inte som Phoebe i vänner, utan de tokdansade till mycket hög julmusik.
 

Vi fikade ofta för att fylla på med energi. Vi gick mycket då det är det bästa sättet att uppleva staden i allt julglitter. Starbucks är en favorit, jag älskar deras Black and White cookies. Nu älskade jag även deras jullatte Caramel Brulée Latte, mums!
 
 
Sen var det äntligen dags för granen vid Rockefeller Center. Svårt att föreställa sig hur stor den är i verkligenheten, helt fantastisk!
 

Sen svängde vi vänster efter Rockefeller Center mot Radio City Music Hall, där fanns mycket vackert julpynt att titta på. Jag älskar sådana här nötknäckare, de känns så juliga. Jag köpte även med mig några hem som jag ser fram emot att hänga i granen nästa jul.
 

Sen svängde vi höger igen och fortsatte upp längs 5th ave vilket var magiskt vackert, om jag är tvungen att välja en favorit får det bli Tiffanys.
 

Ännu ett fikastopp på Magnolias Bakery, fantastiskt vackra små julcupcakes. På Magnolia är favoriten fortfarande Red Velvet Cupcakes.
 

Därefter svängde vi mot höger mot Barneys 660 Madison Avenune. Vilka hade helt fantastiska rörliga installationer av metall i deras skyltfönster, ugglan ovan rörde sig och var helt galet detaljrik! Vi stod en lång stund och förundrades över detta fantastiska arbete.  
 

Vi fortsatte mot Bloomingdales 1000 3rd ave New York och spanade in deras Nyårsinspirerade skyltfönster där "the ball dropped".
 

Sen rekommenderar jag även en promenad kring bostadskvarteren tillexempel Upper east side och Greenwich village för att supa in massor av fantastisk juldekorations inspiration, julkransar, paketsnören och massor av vackert skapande av granris.
 
En dröm som gick i uppfyllelse, en helt magisk resa och en helt fantastisk start på jullovet, vi kom hem lagom två dagar innan julafton, så vi även kunde njuta av en klassisk svensk jul hemma med nära och kära. Det var allt av New York för denna gången, xoxo.
 
För att se fler av mina semesterbilder och reseguider (bl.a. Kap verde), kolla under kategorin resor, vilken ni finner här.  
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: